تهران، عباس آباد، خیابان بهشتی، ابتدای خیابان صابونچی، کوچه ادایی پلاک یک، واحد یک

لوگو کلینیک رزیبا

7 درمان خانگی برای آکنه کیستیک

فهرست محتوا

هفت درمان خانگی برای آکنه کیستیک

آکنه کیستیک نه تنها جدی ‌ترین و شدیدترین شکل آکنه است، بلکه عمیق ‌ترین نوع آکنه نیز در زیر پوست است. آکنه کیستیک معمولاً به دلیل گیر افتادن چربی، باکتری و سلول های مرده پوست در فولیکول یا منافذ مو ایجاد می شود. کیست ها معمولا روی صورت، گردن، پشت، شانه ها و بازوها ظاهر می شوند. آنها شبیه کورک هستند و در هنگام لمس ایجاد درد می کنند. در این مقاله ما هفت درمان خانگی را که می ‌توانید امتحان کنید و همچنین برخی از گزینه ‌های درمانی سنتی پزشکی را بررسی خواهیم کرد.

اگرچه برخی از ترکیبات موجود در این درمان ها برخی از خواص درمانی را از خود نشان داده اند، اما هیچ یک از این درمان ها از نظر علمی ثابت نشده اند که درمان موثری برای آکنه کیستیک باشند.

قبل از اینکه این راه حل ها را امتحان کنید

قبل از امتحان هر یک از این راه حل ها، در مورد استفاده از آن با پزشک یا متخصص پوست صحبت کنید. این درمان ها ممکن است همراه برخی پیشنهادها یا هشدارها را بر اساس موارد زیر داشته باشند:

  • بروز آکنه کیستیک خاص شما
  • وضعیت فعلی سلامت شما
  • داروهایی که در حال حاضر مصرف می کنید

یخ

از آنجایی که یخ اغلب در کاهش تورم، خارش، درد و قرمزی موثر است، برخی از درمانگران توصیه می ‌کنند که یک تکه یخ را روی نقطه آکنه کیستیک مالیده تا زمانی که سرما کمی ناراحت‌ کننده شود. برخی توصیه می کنند این کار را سه بار در روز انجام دهید.

ماسک آسپرین

برخی از حامیان درمان ‌های خانگی پیشنهاد می‌ کنند که یک قرص آسپرین خرد شده را با آب مخلوط کنید تا خمیر درست شود و آن را روی جوش کیستیک بمالید. اعتقاد بر این است که این ماسک ممکن است به کاهش درد و التهاب کمک کند. توجه به این نکته مهم است که آسپرین زمانی که مستقیماً روی پوست استفاده شود می تواند باعث تحریک شود. همچنین اگر آلرژی شناخته شده ای به سالیسیلات دارید، از امتحان این دارو خودداری کنید.

رژیم غذایی

برخی از طرفداران درمان طبیعی احساس می کنند که لبنیات ممکن است مسئول آکنه کیستیک باشد. آنها پیشنهاد می کنند تمام لبنیات از جمله شیر، پنیر، ماست را به مدت 3 هفته از رژیم غذایی خود حذف کنید و پوست خود را برای ایجاد جوش های جدید زیر نظر بگیرید. آنها پیشنهاد می کنند که اگر جوش های جدیدی ایجاد نشد، این موضوع نشانه ای است که لبنیات محرک یا علت آکنه کیستیک شما است. برخی از حامیان درمان طبیعی نیز به شواهدی اشاره می کنند که شکر و غذاهای فرآوری شده علل التهابی هستند که می توانند به جوش های آکنه کیستیک منجر شوند. آنها توصیه می کنند تمام قندهای تصفیه شده و غذاهای فرآوری شده را از رژیم غذایی خود حذف کنید.

پاک کننده سرکه

برخی از طرفداران درمان طبیعی به خواص ضد باکتریایی سرکه اشاره می کنند. آنها توصیه می کنند دو بار در روز از پاک کننده سرکه سفید رقیق شده روی پوست خود استفاده کنید. رقت پیشنهادی معمولاً حدود 2 درپوش سرکه مخلوط با حدود 3 فنجان آب تصفیه شده است. باز هم باید تاکید کرد که هنگام استفاده از سرکه روی پوست مراقب باشید، زیرا می تواند باعث تحریک شود.

ماسک زردچوبه

برخی از درمانگران طبیعی با اشاره به شهرت آن به عنوان یک ضد التهاب و ضد عفونی کننده، استفاده از ماسک زردچوبه را برای درمان آکنه کیستیک توصیه می کنند. مخلوط کردن مقدار کمی آب با پودر زردچوبه باعث ایجاد خمیر غلیظی می شود. توصیه درمان خانگی این است که این خمیر را مستقیماً روی آکنه کیستیک بمالید و بگذارید حدود 45 دقیقه در جای خود بماند و سپس آن را با آب بشویید. طرفداران این روش پیشنهاد می کنند که این روند دو بار در روز تکرار شود. هنگام استفاده مستقیم از زردچوبه روی پوست باید احتیاط کرد، زیرا می تواند باعث تحریک شود.

پروبیوتیک ها

ارتباط بین سلامت پوست و سلامت روده توسط بسیاری از درمانگرها پیشنهاد می شود. برخی از آنها پیشنهاد می کنند که دوز روزانه پروبیوتیک ها می تواند پوست را شفاف تر کرده و التهاب پوست را کاهش دهد. آنها پیشنهاد می کنند که پروبیوتیک ها را با خوردن ماست، کیمچی، سبزیجات، کفیر و سایر غذاهایی که گفته می شود حاوی باکتری های سالم هستند، دریافت کنید.

روغن درخت چای

خواص ضد میکروبی و ضد التهابی روغن درخت چای برای استفاده از آن به عنوان یک درمان خانگی موضعی در آکنه کیستیک پیشنهاد می شود.

گزینه های درمانی پزشکی برای آکنه کیستیک

یک پزشک یا متخصص پوست احتمالاً توصیه می کند از درمان های خانگی، از جمله محصولات بدون نسخه خودداری کنید. به این دلیل که این گزینه ها ممکن است برای درمان آکنه کیستیک به اندازه کافی قوی نباشند.

در عوض، برای درمان آکنه کیستیک پزشک ممکن است موارد زیر را توصیه کند:

  • آزلائیک اسید (Azelex)
  • داپسون (Aczone)
  • ایزوترتینوئین (آکوتان)
  • آنتی بیوتیک های خوراکی (تتراسایکلین)
  • اسپیرونولاکتون (آلداکتون)
  • رتینوئیدهای موضعی (Retin-A)

آنها همچنین ممکن است درمان هایی مانند درمان مبتنی بر نور (لیزر یا فتودینامیک) یا تزریق استروئید به ضایعات کیستیک و ندولار را توصیه کنند.

سخن پایانی

اگرچه بسیاری از طرفداران درمان طبیعی این درمان‌ های خانگی را برای کاهش آکنه کیستیک توصیه می ‌کنند، اما اثرات آنها بر خلاف تحقیقات علمی بالینی بر اساس شواهد روایت شده است. اگر می ‌خواهید یک درمان خانگی مانند ماسک آسپرین، پاک ‌کننده سرکه یا ماسک زردچوبه را امتحان کنید، ابتدا این ایده را با یک پزشک یا متخصص پوست در میان بگذارید. آنها می توانند به شما بگویند که آیا این یک گزینه درمانی مناسب برای پوست و سلامت کلی شما است یا خیر.

در مورد پلاژن تراپی چه می‌دانید؟

لوگو کلینیک رزیبا

کلینیک زیبایی و دندان پزشکی رزیبا

گروه پزشکان رزیبا سال ها است که در زمینه پوست و زیبایی خدمات ارزنده ایی را به زیباجویان ارائه می دهند. این مرکز در ابتدا فعالیت خود را در محدوده میدان هفت تیر تهران شروع کرده و در حال حاضر در محدوده خیابان بهشتی مشغول به فعالیت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *